Despre noi

Despre noi

Filiala/Regiunea 4 DOLJ a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - Secţia Română este formată din funcţionari publici cu statut special (ofiţeri şi agenţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor - Ministerul Justiţiei) din Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, în activitate sau pensionaţi, precum şi alţi funcţionari publici cu statut special aparţinând altor unităţi MJ sau MI, în condiţiile stabilite prin Statutul Filialei/Regiunii IPA 4 DOLJ.

Ziua lucrătorilor de penitenciare

Legea 293 din 28 iunie 2004, privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor - la articolul 77 - stipulează: “Ziua de 29 iunie se proclamă ca zi a personalului din sistemul administraţiei penitenciare.
Sfântul Apostol Petru a fost pescar şi se numea Simon. Împreună cu fratele său Andrei îşi câştigau cele de lipsă pentru trai, pescuind în apele lacului Ghenizaret. Aceasta până când auziră glasul de chemare al Mântuitorului: “Veniţi după Mine şi vă voi face pe voi pescari de oameni”(Matei 4,19).
În vremea Patimilor Domnului, Apostolul Petru, deşi făgăduise că nu se va despărţi de Iisus, chiar dacă toţi ceilalţi Îl vor părăsi, a avut o clipă de slăbiciune, spunând că nu-L cunoaşte pe Iisus şi că nu face parte dintre ucenicii Săi. Îndată, însă, s-a căit de fapta sa şi ieşind afară din curtea arhiereului, a plâns cu amar. (Matei 26, 75).
Greşeala i-a fost iertată căci, după Învierea Sa, Mântuitorul s-a arătat Apostolilor şi l-a întrebat pe Petru de trei ori dacă îl iubeşte. Cel ce a zis în Joia Mare de trei ori că nu-L cunoaşte, acum spune de trei ori: “Da, Doamne, Tu ştii că Te iubesc”, iar Iisus i-a zis: “Paşte oile Mele” (Ioan 21, 17), reaşezându-l în misiunea de apostol.
După Înălţarea Mântuitorului la cer, plin de curaj şi de Duh Sfânt, Sf. Apostol Petru a propovăduit pe Hristos în Ţara Sfântă, în cetăţile din Asia Mică, şi până a ajuns la Roma împăraţilor păgâni.
De mai multe ori a fost închis în temniţă.
Din porunca împăratului Nero, în ziua de 29 iunie în anul 67 i s-a tăiat capul şi astfel au săvârşit călătoria pe pământ aceşti doi mari luceferi şi mărturisitori ai credinţei, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, stâlpi ai Bisericii, iar duhurile lor se bucură în ceata prietenilor lui Hristos.
Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au greşit mult în faţa lui Hristos, Petru s-a lepădat de El, iar Pavel i-a prigonit pe creştini, dar după căinţă puternică au fost iertaţi, deci pot fi un exemplu de iertare şi încredere în bunătatea lui Dumnezeu pentru cei ce greşesc;
Amândoi au fost închişi, nu pentru că au făcut ceva rău, ci pentru vina de “a-L fi predicat pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu şi Mântuitorul oamenilor”.
Sursa: Pagina web a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
ć
Vizualizați Descărcați
Prezentare IPA Regiunea 4 Dolj  2065k v. 1 8 apr. 2011, 08:23 IPA 4 DOLJ
ċ

Vizualizați
Satutul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - Secţia Română  17 ian. 2010, 13:35 Admin ipa4dolj.ro
Ā
Vizualizați
Statutul Regiunii 4 Dolj  17 ian. 2010, 13:44 Admin ipa4dolj.ro
Comments